Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@00:13:24 GMT

بیش از یک و نیم قرن خدمت به بیماران منطقه‌ی ارسباران

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۴۱۱۵

بیش از یک و نیم قرن خدمت به بیماران منطقه‌ی ارسباران

ایسنا/آذربایجان شرقی داروسازی در ایران تا عهد قاجار و تشکیل دارالفنون توسط عطارها انجام می‌شد، اما با آغاز به کار مدرسه دارالفنون، نخستین آزمایشگاه شیمی به شکل امروزی در آن دایر شده و داروخانه‌های امروزی به تدریج با پیشرفت علم و دانش تشکیل شد، پنجاه و سومین سالگرد تاسیس داروخانه در شهرستان اهر بهانه‌ای برای نشستن پای صحبت‌های موسس داروخانه دکتر اسمعیل حکیمی است که خاندان او سابقه‌ی یک و نیم قرن خدمت در منطقه ارسباران را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این داروساز، تنها افتخار خانوادگی خود را در بیش از ۱۵۰ سال خدمت به بیماران و مردم منطقه ارسباران به ویژه شهرستان اهر می‌داند و می‌گوید ذره‌ای از این کار خسته نشده است؛ اسمعیل حکیمی، دکترای داروسازی و بنیانگذار داروخانه دکتر حکیمی در اهر در گفت‌وگو با ایسنا بیان می‌کند: پدر بزرگم میرزا اسماعیل خان، نخستین پزشک منطقه ارسباران و معروف به (حکیم باشی) بیش از ۱۵۰ سال قبل بود که با حکم ناصرالدین شاه قاجار به عنوان حکیم باشی افتخار خدمت به مردم منطقه ارسباران را داشت و پس از او هم محمد علی حکیمی، مرحوم پدرم ۳۰ سال به عنوان پزشک و در کسوت رئیس درمانگاه، رئیس بیمارستان قدیم و موسس مرکز و شبکه بهداشت و درمان قدیم شهرستان اهر راه پدرش را در خدمت به مردم و بیماران منطقه خود ادامه داد.

او می‌گوید: برای ادامه راه پدر و پدربزرگم و علاقه وافر به رشته پزشکی و به خصوص داروسازی در  این رشته در دانشگاه تبریز مشغول به تحصیل شدم و در سال ۱۳۴۶ موفق به دریافت مدرک این رشته شده و در جهت خدمت به مردم زادگاهم به اهر مراجعت کردم و  به عنوان رئیس بهداری آن زمان مشغول خدمت رسانی به مردم شدم، یادگاری‌های زیادی در حوزه بهداشت و درمان از جمله لوله کشی آب شرب و ساخت حمام و ... برای محرومان و روستائیان آن زمان در منطقه ارسباران به جا گذاشته‌ایم.

حکیمی در خصوص نحوه تاسیس داروخانه اهر با قدمت ۵۳ سال، اظهار می‌کند: با توجه به علاقه شخصی و پیشنهاد دوستان مجوز تاسیس اولین مرکز داروخانه این شهرستان با تلاش‌های زیاد در اواسط سال ۱۳۴۷ محقق شد و بالاخره در ۱۷ اسفند ماه همان سال در روز عید غدیر خم با حضور فرماندار و رئیس بهداری وقت و همچنین مسئولان شهرستان اهر این  داروخانه با نام "دکتر حکیمی" افتتاح شد، این داروخانه پس از حدود ۱۸ سال فعالیت و انتقال آن به مکان فعلی در حال حاضر بیش از ۵۰ سال است افتخار خدمت رسانی به همشهریان اهری و مردم منطقه ارسباران را دارد.

او به عنوان یکی از موسسان بیمارستان باقرالعلوم شهرستان اهر و بیمارستان کلیبر، می‌گوید: اولین مجوز ساخت بیمارستان باقرالعلوم اهر و بیمارستان کلیبر را با سختی زیاد و با پیگیری امام جمعه وقت شهرستان های اهر و کلیبر از تهران گرفتیم و بعد از تعیین زمین مناسب توانستیم کلنگ افتتاح و ساخت بیمارستان ها را به سرانجام برسانیم و گامی عملی در کمک به بیماران منطقه برداریم.

این داروساز که یکی از موسسان دانشگاه آزاد  اسلامی واحد اهر نیز است، با ارائه توضیحاتی در این مورد می‌گوید:  در سال ۱۳۷۵ با دستور دکتر جاسبی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی وقت به ریاست دانشگاه آزاد اسلامی اهر منصوب شدم و به عنوان یکی از بنیانگذاران ساختمان فعلی این دانشگاه مراحل دیوار کشی، ساختمان سازی و خرید موتور برق اضطراری گران قیمت و سایر تجهیزات این دانشگاه را طی کرده و بعد از سال‌ها خدمت در عرصه علم و دانش در سال ۱۳۸۴ و بعد از استعفا از ریاست بار دیگر با پیشنهاد دکتر جاسبی به دانشگاه آزاد اسلامی تهران رفته و به عنوان عضو هیئت علمی این دانشگاه انتخاب شدم.

به گزارش ایسنا، دکتر حکیمی تا کنون در عرصه علم و پژوهش فعالیت کرده و علاوه بر ارائه چندین مقاله علمی و پژوهشی دارای دوکتاب "سبیکه المعانی" و"جمعیت وتنظیم خانواده" و صاحب  کتابخانه شخصی غنی و ارزشمند با اسناد معتبر علمی و فرهنگی است.

فرماندار شهرستان اهر نیز در گفتگو با ایسنا، شهرستان اهر را مهد علم و فرهنگ برشمرده و بیان می‌کند: از جمله صاحبان علم و پژوهش اسمعیل حکیمی است که به عنوان پزشک حاذق علاوه برعلم پزشکی در حوزه شعر و هنر نیز زبان زد همگان است.

رسول خدابخش،  دکتر حکیمی را فردی مجرب و خوشنام در عرصه پزشکی دانسته و می‌گوید: دکتر حکیمی در مدت ۵۲ سال خدمات ارزشمندی را در حوزه طب به مردم اهر و منطقه ارسباران ارائه کرده است و این خدمات همچنان ادامه دارند.

او در ادامه از تلاش‌ها و فعالیت‌های صادقانه خانواده حکیمی در طول خدمت ۱۵۰ ساله شان قدردانی کرده و خواستار توجه ویژه مسئولان به این چنین افراد ارزشمند جامعه می‌شود.

رئیس نظام پزشکی شهرستان اهر نیز در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: ۱۳ داروخانه در شهر اهر در حال حاضر فعال هستند و این در حالی است که تا اواخر سال ۴۷ تنها یک داروخانه در اهر فعال بود و خوشبختانه در ۱۷ اسفند ۱۳۴۷(عید غدیر خم) نیز دومین داروخانه اهر با نام"داروخانه دکتر حکیمی" توسط اسمعیل حکیمی افتتاح شد که تاکنون بانی خیر برای مردم اهر و منطقه ارسباران بوده است.

مقصود پویا خاطرنشان می‌کند: اسمعیل حکیمی پنجمین نسل از خانواده‌ای فاضل ‌و اصیل است که نسل در نسل (طی۱۵۰سال گذشته) به شغل طبابت مشغول بوده‌اند و اسناد و مدارک مربوط به طبابت این خاندان در سال ۱۳۸۲توسط اینجانب اخذ به موزه تاریخ علوم پزشکی ایران فرستاده شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری داروسازي منطقه ارسباران دانشگاه آزاد شهرستان اهر دکتر حکیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۴۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گل حکیمی به لوآور (پاری سن ژرمن ۲-۳ لوآور)

گل حکیمی به لوآور را مشاهده می کنید.

دانلود (3.3MB)

دیگر خبرها

  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • گل حکیمی به لوآور (پاری سن ژرمن ۲-۳ لوآور)
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان استان آذربایجان شرقی به اهر
  • یادواره شهدای کارگری شهرستان شفت برگزار شد
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان آذربایجان شرقی به اهر
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • بیمارستانی برای درمان محرومین/ اینجا خدمت حال و هوای دیگری دارد
  • تعداد داروخانه‌های شهرستان خوی به ۲ برابر افزایش یافت
  • نبود مسافر خانه در شهر زیبای اهر در استان آذربایجان شرقی